OFICJALNIE: Oświadczenie Newcastle

miesiąc temu OFICJALNIE: Oświadczenie Newcastle

Właściciel Newcastle United, Mike Ashley, wydał oświadczenie, w którym oficjalnie zakomunikował, że klub z hrabstwa Tyne and Wear jest na sprzedaż.

„W związku z licznymi medialnymi spekulacjami dotyczącymi przyszłości Newcastle United, właściciel klubu, St. James Holdings Limited, chce wyjaśnić zaistniałą sytuację.

Jako jeden z najstarszych i najmocniej wspieranych przez fanów klubów Premier League, dla dobra kibiców zarówno z Wysp, jak i całego świata, Newcastle potrzebuje jasnego kierunku i drogi, która może zaprowadzić zespół do sukcesu.

By klub miał szansę wskoczenia na wyższy poziom, jego obecni włodarze stwierdzili, że najlepszym wyjściem będzie wystawienie go na sprzedaż.

W celu nadania potencjalnym nowym właścicielom maksymalnej elastyczności związanej z inwestycją w klub, zaproponowany proces sprzedaży umożliwi odroczenie znacznej części płatności” - czytamy w oświadczeniu.

W ostatnim czasie pojawiało się naprawdę dużo informacji dotyczących sprzedaży „Srok”. Chętnych do przejęcia klubu nie brakuje. Jednym z nich jest organizacja PCP Capital Partners, należąca do Amandy Staveley. Dodajmy, że Newcastle zajmuje obecnie dziewiąte miejsce w tabeli angielskiej ekstraklasy.

Newcastle
TAGI: Oficjalnie Newcastle United Anglia
© 2004-2017 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.