OFICJALNIE: Oświadczenie Legii przed meczem z Jagiellonią

3 tygodnie temu OFICJALNIE: Oświadczenie Legii przed meczem z Jagiellonią

Już w najbliższy piątek odbędzie się hit Ekstraklasy pomiędzy Jagiellonią Białystok a Legią Warszawa.

Aktualnie to „Jaga” z dorobkiem 23 punktów przewodzi ligowej tabeli. Wygrywając w Białymstoku, Legia będzie mogła jednak przeskoczyć rywala, ponieważ traci do niego tylko jedno „oczko”.

Nie po raz pierwszy przed meczem tych drużyn rozgrywanym w Białymstoku dochodzi o zamieszania związanego z wejściem kibiców Legii na trybuny. Już kilka dni temu pojawiły się informacje, że klub z Podlasia ponownie nałożył sporo ograniczeń na fanów z Warszawy chcących wejść na jego stadion. Legia postanowiła wystosować w tej sprawie komunikat.

„Legia Warszawa informuje, że w związku przedstawieniem przez Jagiellonię Białystok szeregu niezasadnych ograniczeń w zakresie zasad przyjmowania kibiców Legii podczas meczu 13. kolejki LOTTO Ekstraklasy, Klub oficjalnie zwrócił się do Komisji Ligii o podjęcie stosownych działań prewencyjnych mających na celu niedopuszczenie do ponownego naruszenia przez Jagiellonię obowiązujących przepisów związkowych w zakresie zasad przyjęcia oraz organizacji procesu wpuszczania kibiców. Legia przedstawiła także Jagiellonii swoje jednoznaczne stanowisko w sprawie, wyrażając jednocześnie gotowość do współpracy w zakresie planowania i organizacji udziału kibiców Legii w meczu.

Wykluczenie przez Jagiellonię możliwości wniesienia przez kibiców Legii flag, stanowi zdaniem Klubu nieuzasadnioną i dyskryminującą kibiców Legii restrykcję, która pozostaje w sprzeczności nie tylko z wypracowanymi przez kluby LOTTO Ekstraklasy standardami, lecz również z obowiązującym prawem.

Chcemy także podkreślić, że powtarzające się działania klubu Jagiellonia, na skutek których kibice Legii nie gościli na stadionie w Białymstoku od 7 lat (ostatnio w dn. 08.11.2011 r.) szkodzą wizerunkowi i rozwojowi polskiej piłki. Decyzje klubu Jagiellonia stoją w sprzeczności z duchem czasu i zdrową rywalizacją, opartą o zasady fair play. Dlatego domagamy się od Komisji Ligii stanowczej reakcji, która umożliwi kibicom Legii wspierania naszego zespołu na trybunach, bez nieuzasadnionych oraz sprzecznych z prawem ograniczeń” - czytamy.

Ekstraklasowy hit rozpocznie się w piątek o 20:30.

Legia Warszawa
TAGI: Oficjalnie Polska Legia Warszawa Jagiellonia Białystok Kibice
| AKTUALNOŚCI | TRANSFERY | PUBLICYSTYKA | REKLAMA | REDAKCJA | KONTAKT | POLITYKA PRYWATNOŚCI
© 2004-2018 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.