Oświadczenie kibiców Legii

2 lata temu

Kibice Legii wystosowali oświadczenie, które jest przede wszystkim odpowiedzią na list organizacji "Nigdy Więcej" wysłany do klubu.

W treści pisma znalazło się wsparcie stowarzyszenia dla władz klubu, potępiających rasistowskie wybryki, które miało niejako postawić Legię w lepszym świetle w oczach UEFA. Przedstawiciele "Nigdy Więcej" zobowiązali się także do pomocy w akcjach mających na celu uświadamianie kibiców, jak ważne jest wyeliminowanie tego typu zjawisk ze stadionów.

Oto treść oświadczenia:

"W dniu dzisiejszym ukazało się zaskakujące oświadczenie skompromitowanego stowarzyszenia "Nigdy Więcej", które w przeszłości wielokrotnie szkalowało kibiców Legii i dokładało wielu starań, aby Legia była surowo karana za prawdziwe jak i te wyimaginowane przewinienia stołecznych fanów.

Abstrahując od powodów, dla których antypolskie "NW" nagle zmieniło swoją optykę, pragniemy poinformować, że ani ta, ani żadna inna instytucja nigdy nie będzie decydować o tym, jak będzie wyglądało życie trybun naszego stadionu. Nie zamierzamy wspierać żadnych inicjatyw tej organizacji i oświadczamy, że na Żylecie nie ma i nie będzie miejsca dla lewacko – tęczowej propagandy.

Ciągle prowadzimy dialog z Zarządem Klubu. Wiemy ile udało już nam się zrobić i wiemy, ile jeszcze pracy przed nami. Jednak decyzję o eliminacji z trybun marginalnych zachowań uznanych za rasistowskie podejmujemy tylko i wyłącznie my sami, i to jedynie ze względu na surowe kary nakładane na Legię przez UEFA."
Transfery.info
TAGI: Legia Warszawa Polska
© 2004-2016 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.