Nowe stanowisko Seedorfa

2 lata temu
Seedorf został Globalnym Ambasadorem UEFA | Fot. UEFA

Clarence Seedorf został Globalnym Ambasadorem UEFA odpowiedzialnym za walkę z dyskryminacją.

Holender będzie bezpośrednio współpracował z administracją Europejskiego Związku Piłkarskiego w celu zwalczania wszelakich przejawów szykanowania innych osób ze względu na rasę, światopogląd, narodowość, religię itp.

38-latek z pewnością wykorzysta swoją wiedzę i bogate doświadczenie, aby stworzyć nowe pomysły i inicjatywy, które potem wprowadzi UEFA zarówno pod względem instytucjonalnym jak i konkursowym.

- Jestem zadowolony z tego, co do tej pory osiągnęły kampanie antydyskryminacyjne. Wprowadziliśmy wiele przepisów, uchwał i procedur w celu rozwiązania problemu, ale wciąż mamy jeszcze dużo do zrobienia. Bardzo się cieszę, że UEFA może liczyć na pomoc Clarenca Seedorfa, czterokrotnego zwycięzcy Ligi Mistrzów i legendy europejskiej piłki - powiedział Michel Platini.

- Jest to dla mnie olbrzymi zaszczyt i przywilej, że zostałem Globalnym Ambasadorem UEFA odpowiedzialnym za walkę z dyskryminacją. Z niecierpliwością czekam na współpracę ze związkiem i czuję, że razem możemy poczynić spore postępy w dążeniu do bardziej zintegrowanego, pozytywnego, tolerancyjnego i różnorodnego świata piłki - dodał Holender.

UEFA
TAGI: Clarence Clyde Seedorf UEFA Holandia
© 2004-2016 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.