Piqué obraził sędziego! Grozi mu poważna kara

rok temu Piqué obraził sędziego! Grozi mu poważna kara
fot. Flickr

Gerard Piqué zwymyślał arbitra liniowego w meczu o Superpuchar Hiszpanii z Athletic Bilbao (1:1). Hiszpan otrzymał od razu czerwoną kartkę, a teraz będzie zawieszony na przynajmniej kilka spotkań.

Sytuacja wydarzyła się w 57. minucie spotkania. Obrońca Barcelony gwałtownie doskoczył do sędziego asystenta, który miał nie zobaczyć spalonego podczas ataku drużyny z Bilbao, mimo, iż akcja toczyła się kilka metrów od arbitra.

28-letni zawodnik „Blaugrany” podbiegł do sędziego i wykrzyczał mu w twarz wulgarne słowa: „Nasram na twoją p...ą matkę!”. Główny arbiter Carlos Velasco Carballo natychmiast pokazał Piqué czerwony kartonik, a cały incydent szczegółowo opisał w pomeczowym protokole.

Teraz hiszpański defensor może być zawieszony od czterech do 12 meczów. Sprawa jest poważna, gdyż od 30 czerwca tego roku wszelkie kary w Superpucharze Hiszpanii mają przełożenie na Primera División. 

68-krotny reprezentant Hiszpanii na pewno nie zagra w najbliższy weekend na inaugurację rozgrywek ligowych. W środę zapadnie decyzja o wysokości kary dla Piqué.
TAGI: Gerard Piqué Bernabeu FC Barcelona Hiszpania
KOMENTARZE (
0
)
| AKTUALNOŚCI | TRANSFERY | PUBLICYSTYKA | REKLAMA | REDAKCJA | KONTAKT
© 2004-2016 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.