Decyzja w sprawie Pique

rok temu Decyzja w sprawie Pique
fot. Flickr

Hiszpański komitet odwoławczy postanowił utrzymał czteromeczowe zawieszenie dla Gerarda Pique.

Obrońca Barcelony ujrzał czerwoną kartkę w rewanżowym meczu z Athletikiem Bilbao, bowiem obraził matkę arbitra bocznego. Zgodnie z przepisami, groziła mu za to zawieszenie na od 4 do 12 spotkań. Ostatecznie władze ligi (LFP) zdecydowały się na najłagodniejszy wymiar kary.

Na swoim profilu na Twitterze Pique napisał: „Proszę o wybaczenie, ponieważ takie zachowanie po prostu nie przystoi profesjonalnemu piłkarzowi. Mecz ten odbywał się w bardzo nerwowych okolicznościach. Zapewniam jednak, że nie wypowiedziałem żadnych obraźliwych słów w kierunku sędziego liniowego”.

Mimo wszystko działacze „Blaugrany” postanowili odwołać się od tej decyzji. W oficjalnym komunikacie władz klubu czytamy: „Słowa Pique nie były skierowane do sędziego liniowego”. Ich prośba została jednak odrzucona.

Do niedawna wybryki w Superpucharze Hiszpanii nie miały wpływu na rozgrywki ligowe, ale w czerwcu zmieniono ten przepis. 28-latek, który przeprosił, choć nie przyznał się do wypowiedzianych przez siebie słów, nie zagra zatem w spotkaniach z Malagą, Atletico oraz Levante.
ŹRÓDŁO
RFEF
TAGI: Gerard Piqué Bernabeu FC Barcelona Hiszpania
KOMENTARZE (
0
)
| AKTUALNOŚCI | TRANSFERY | PUBLICYSTYKA | REKLAMA | REDAKCJA | KONTAKT
© 2004-2016 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.