OFICJALNIE: Zamieszanie przed hitem Ekstraklasy. Oświadczenie kibiców Legii

6 dni temu OFICJALNIE: Zamieszanie przed hitem Ekstraklasy. Oświadczenie kibiców Legii
fot. FotoPyk

W najbliższą niedzielę odbędzie się spotkanie na szczycie Ekstraklasy pomiędzy Lechią Gdańsk a Legią Warszawa.

Ekstraklasowej tabeli przewodzi aktualnie zespół z Gdańska, który w 17 dotychczasowych meczach uzbierał 37 punktów. Legia zajmuje drugie miejsce, tracąc do ekipy z Trójmiasta pięć „oczek”. Wynik spotkania będzie więc bardzo istotny w kontekście kształtu tabeli.

Jak to często w przypadku meczów na szczycie Ekstraklasy bywa, emocje z nimi związane pojawiają się na długo przed pierwszym gwizdkiem. Wszystko wskazuje na to, że kibice Legii mogą nie zobaczyć niedzielnego spotkania z trybun. Co prawda Komisja Ligi zawiesiła im zakaz wyjazdowy, ale niespodziewanie podjęto decyzję o zamknięciu sektora gości na stadionie w Gdańsku.

Oto oświadczenie opublikowane przez „Nieznanych Sprawców”.

„Drodzy Kibice... SKANDAL!!!

Przed chwilą dotarła do nas szokująca wiadomość- policja bez żadnego powodu, zamknęła sektor gości w Gdańsku na mecz z naszym klubem!

W zeszłym tygodniu komisja ligi oficjalnie zawiesiła nam zakaz wyjazdowy na mecz w Gdańsku. W związku z tym rozpoczęliśmy mobilizację wśród kibiców, aby pojechać tam w jak największej liczbie i wspierać naszych piłkarzy na tym bardzo ważnym meczu.

Bilety zostały sprzedane, na wyjazd zapisało się około 1400 Legionistów chętnych wspierać w niedzielę swój klub. Pociąg specjalny został zamówiony i opłacony!

TRZY DNI przed meczem dowiadujemy się, że bez żadnego rozsądnego powodu, policja (!) po raz kolejny chce decydować kto może oglądać mecze, a kto nie, po prostu zamyka sektor dla kibiców przyjezdnych.

Policja nie po raz pierwszy uzurpuje sobie prawo do zarządzania rozgrywkami piłkarskim w naszym kraju, co uważamy za oburzające i abstrakcyjne.

Z tego miejsca my, kibice Legii Warszawa oświadczamy, że 9.12 tak jak planowaliśmy WSZYSCY JEDZIEMY DO GDAŃSKA.

Jeśli bez żadnego powodu uniemożliwia nam się pójście na mecz, to na pewno znajdziemy w Trójmieście wiele innych atrakcyjnych miejsc, w których spędzimy ten niedzielny wieczór. Jak zapowiadaliśmy, tak zrobimy - KTO MOŻE TEN... NAD MORZE.

Kibice Legii Warszawa”.

Początek niedzielnego hitu o 18:00.

Nieznani Sprawcy
TAGI: Oficjalnie Kibice Polska Lechia Gdańsk Legia Warszawa
| AKTUALNOŚCI | TRANSFERY | PUBLICYSTYKA | REKLAMA | REDAKCJA | KONTAKT | POLITYKA PRYWATNOŚCI
© 2004-2018 TRANSFERY.INFO. Wszelkie prawa zastrzeżone.